понеділок, 29 лютого 2016 р.

ПИТАННЯ 1
Комп'ютерна мережа - це ...
Виберіть одну відповідь:
a. спільне використання обчислювальних ресурсів
b. можливість віддаленого керування
c. швидкий обмін даними між окремими комп'ютерними мережами
d. сукупність комп'ютерів та інших пристроїв з відповідним програмним забезпеченням, з'єднаних каналами передавання даних.
e. спільна робота користувачів

понеділок, 22 лютого 2016 р.

Тема: Засоби пошуку інформації в Інтернеті. Принципи функціонування веб-каталогів та пошукових систем. Стратегії пошуку інформації. Практична робота №8: «Пошук інформації в Інтернеті»

Увага! Під час роботи з комп'ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм.

1. Знайдіть в розділі Технічні науки дані про Нобелівського лауреата з фізики за 1971 р. Адресу веб-сторінки вставте у форму нижче.
2. Знайдіть зображення медалі Нобелівських лауреатів. Відкрийте його у повному розмірі. Скопіюйте адресу і вставте у форму нижче.
3. Знайдіть сторінки українською мовою за останній рік про Нобелівських лауреатів з фізики. Одну адресу із сторінок, що містить фото лауреата, вставте  у форму нижче.
4. Напишіть ключові слова, у форму нижче, за якими ви здійснювали пошук Нобелівських лауреатів з фізики за останній рік



понеділок, 15 лютого 2016 р.


Тема: Використання та настроювання браузера. Вибір системи кодування під час перегляду веб-сторінок. Збереження ве-сторінок та фрагментів на локальному комп'ютері. Використання списку сайтів обраних для швидкого доступу.

Цілі уроку: учень пояснює: призначення найпоширенішихслужб Інтернету: веб-сервісу, електронної пошти, телеконференцій, файлового сервісу, віддаленого керування компютером, інтерактивного спілкування, IP-телефонії; призначення основних протоколів Інтернету; поняття гіпертекстового документу й гіперпосилання; поняття веб-сторінки й веб-сайту; поняття всесвітньої павутини.
використовує: браузер для навігації Інтернетом
вміє: відкривати у вікні браузера веб-сторінку із заданою адресою; створювати та редагувати список сайтів, обраних для швидкого перегляду; зберігати веб-сторінки на локальному компютері.

понеділок, 8 лютого 2016 р.


Тема: Призначення й структура мережі Інтернет. Протоколи Інтернету. Адресація в Інтернеті, поняття IP-адреси, доменного імені та URL-адреси. Способи підключення до Інтернету, функції провайдера. Служби Інтернету. Поняття гіпертекстового документа, гіперпосилання веб-сторінки та веб-сайту. Поняття всесвітньої павутини та навігація нею.

Цілі урока: учень пояснює: призначення мережі Інтернет; поняття URL-адреси, IP-адреси та доменного імені; правила адресації ресурсів в Інтернеті;
наводить приклади: URL-адреси і доменних імен.